Het verlies van een dierbare is niet makkelijk

Dat is iets wat deze tijden ons hebben geleerd. Het proces voorafgaande aan het overlijden is van essentieel belang bij de verwerking van de gebeurtenis. De beste manier zou zijn dat alles soepel en in familieverband verloopt. Helaas is dit met de corona crisis niet mogelijk geweest voor veel gezinnen en families. Toch wil je graag een afscheid hebben dat recht doet aan de persoon wie jij hebt gesproken. Ben jij benieuwd hoe jij op de beste manier afscheid kunt nemen in de anderhalve meter samenleving? Lees dan snel dit bericht.

Kies een ruim uitvaartcentrum

Tegenwoordig is het zaak dat we genoeg afstand houden tot elkaar. Toch is afstand houden iets wat onnatuurlijk aanvoelt in een rouwproces. Hier heb je namelijk een warme omhelzing nodig of een aai over je bol.

In sommige gevallen tijdens de coronacrisis was het zelfs zo dat er helemaal geen mensen bij de begrafenis of crematie van een geliefde aanwezig konden zijn, omdat er niet genoeg ruimte bleek te zijn in de specifieke ruimte. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een uitvaartcentrum zoekt dat groot genoeg is of bepaalde maatregelen handhaaft waardoor je toch met het gezin of de familie afscheid kunt nemen.

De uitvaartbegeleider is ook belangrijk

Samen afscheid nemen is natuurlijk het belangrijkste van alles. Je wilt hierbij goede begeleiding krijgen van een uitvaartbegeleider. Die moet ook begrijpen wat jullie wensen zijn als nabestaanden en hier iets moois van maken.

Om dit te waarborgen heeft Rebel’s begrafenisondernemers vijf verschillende uitvaartbegeleiders. Zij doen er samen alles voor om het verhaal van jouw nabestaande door te geven. Uiteraard krijg je één contactpersoon tijdens het volledige proces. Het is voor hen net zo belangrijk als voor jou en jouw familie dat er op een fatsoenlijke en mooie manier afscheid wordt genomen, ondanks de regels die er nu gelden.

Neem daarom vrijblijvend contact op met het bedrijf om ervoor te zorgen dat de uitvaart van jouw nabestaande op een respectvolle manier herdacht wordt, door alle betrokken  nabestaanden.

Soorten uitvaarten

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende uitvaarten die je kan regelen. Een steeds populairdere uitvaart is de duurzame uitvaart. Bij Rebel’s noemen ze dit de Greenleave uitvaart. Dit is een stichting die is opgericht in samenwerking met andere uitvaartondernemers in Nederland.

Verder kan je kiezen voor een begrafenis, of een crematie. Vaak staat al in het uitvaartcodicil wat de overledene het liefst had gewild. Het is mooi om hier rekening mee te houden. Zo houden jullie de overledene eervol in herinnering, net zoals het bedoeld was.

Geef een reactie