Verbouwen in eigen huis

Er worden op dit moment meer huizen gekocht dan ooit. Gemiddeld staat een huis niet langer dan twee weken te koop. We hebben het hier over al bestaande bouw. Nieuwbouwwoningen vliegen al over de toonbank voordat de verkoop officieel is ingegaan. Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt, selecteer je de opties die je wilt en worden deze voor je gebouwd. Bij al bestaande bouw gaat het niet zo makkelijk. Ook is nieuwbouw vaak duurder, vooral doordat je persoonlijke voorkeuren kan aangeven. Bij bestaande bouw moet je deze voorkeuren vaak zelf realiseren. In deze blog staan een aantal tips over het verbouwen van je huis.

Plannen

Als eerst is het belangrijk om te bekijken; wat wil je als eindresultaat. Hierbij breng je in kaart welke aanpassingen je wil gaan doen, welke materialen en gereedschappen hiervoor nodig zijn en hoelang dit gaat duren. Deze tijdsperiode is vaak nodig om in te schatten hoelang je bijvoorbeeld gereedschap moet huren, of wanneer je huis bewoonbaar is. Ook is het handig om in je planning op te nemen of je ook je tuin gaat verbouwen of niet. Dit is een andere soort klus die ook veel tijd in beslag neemt, op andere gereedschappen vraagt en ook andere materialen.

Veiligheid

Wanneer je zelf de handen uit de mouwen steekt bespaart dit geld tegenover het inhuren van een professional. Uiteraard moet je dan zelf wel weten wat je doet. Niet alleen op het gebied van bouwen en afwerken, maar ook op het gebied van veiligheid. Ongelukkig terecht komen bij een simpele val op misstap van je ladder tijdens het behangen kan ervoor zorgen dat je je enkel kneust of breekt. Als je op grotere hoogtes te werk gaat, bijvoorbeeld op het dak kan dit nog veel vervelender uitpakken. Een andere aspect van veiligheid is opruimen. Losliggende onderdelen, al is het maar een spijker, kan voor verwondingen zorgen. Je kunt een container huren voor al het puin dat door de verbouwing naar boven komt. Op deze manier blijft ook het klusgebied overzichtelijk.

Budget

De laatste tip, maar misschien wel één van de belangrijkste (na veiligheid natuurlijk) gaat over het bijhouden van je budget. Niet is zo vervelend om halverwege je klus erachter te komen dat je niet genoeg geld hebt om het af te maken. Door een budget bij te houden kan je de klussen verdelen in behapbare delen en zorg je ervoor dat je niet halverwege het leggen van je vloer zonder geld komt te zitten. Dit waren een aantal tips over het verbouwen van je huis. Er zijn nog genoeg andere aspecten om mee te nemen bij het klussen in eigen huis. Zoek deze eerst op voordat je begint rond te zwaaien met een sloophamer.

Geef een reactie