Ga je een thuiswerk kantoor inrichten? Dit zijn de beste tips

Hoewel steeds meer maatregelen worden losgelaten en het werken op kantoor weer steeds vaker voorkomt, kiezen steeds meer bedrijven en werknemers ervoor om hybride te gaan werken. Dit houdt in dat je niet iedere dag meer op het kantoor van je werkgever hoeft te werken, maar dat je ook in het comfort van je eigen huis je werkzaamheden kunt uitvoeren. Om thuis productief te kunnen zijn, is het van groot belang dat je een prettige ruimte hebt waar je ongestoord en geconcentreerd je werk kunt doen. Ben je benieuwd hoe je jouw thuiswerk kantoor het beste kunt inrichten? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Een goed bureau

Veel mensen werken nog aan de keuken- of eettafel. Hoewel dit als tijdelijke oplossing wellicht een prima keuze was, zal dit na verloop van tijd problemen gaan veroorzaken. Je kunt aan de eettafel namelijk geen goede werkhouding aannemen, waardoor je last kunt krijgen van je rug. Het is dan ook belangrijk dat je een goed bureau aanschaft om in de juiste houding geconcentreerd je werk te kunnen doen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi en praktisch verstelbaar wit bureau, zodat je het bureau volledig aan kunt passen om een optimale werkhouding te creëren. 

De juiste bureaustoel

Een goede werkhouding is erg belangrijk om te voorkomen dat je last krijgt van je rug. Met alleen een goed bureau ben je er helaas nog niet; ook een goede bureaustoel is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen slechte werkhouding aanneemt die tot fysieke problemen en klachten kan leiden. Kies daarom voor een kwalitatief hoogwaardige, ergonomische bureaustoel voor in je thuiswerk kantoor. Probeer de bureaustoel bij voorkeur uit voordat je tot aankoop overgaat, zodat je zeker weet dat je in de bureaustoel de juiste werkhouding aanneemt. 

Controleer of je werkgever een vergoeding aanbiedt

Veel werkgevers bieden hun werknemers een budget aan om hun thuiswerk kantoor mee in te richten. Dit doen ze zodat hun werknemers veilig en gezond thuis hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Ga daarom, voordat je tot aankoop van producten voor in het thuiskantoor overgaat, altijd na of je werkgever hiervoor een vergoeding kan aanbieden. 

Blauw-licht filter bril

Als je veel van je werkzaamheden op een computer of laptop uitvoert, spendeer je dagelijks erg veel tijd achter een beeldscherm. Beeldschermen geven een blauw licht af dat schadelijk kan zijn voor je ogen en dat je natuurlijke bioritme kan verstoren. Wil je dit effect tegengaan? Schaf dan een blauw-licht filter bril aan.