Zo maak je van je woonkamer een paradijs!

Een eigen huis betekent voor iedereen in de kern hetzelfde: veiligheid en warmte. Een dak boven je hoofd is samen met eten en drinken een van de basisbehoeftes waar we maar al te dankbaar voor mogen zijn als we dit hebben. Niets beter dan na een lange dag werken thuiskomen op een plek die helemaal van jou voelt. Een groot onderdeel van je thuis voelen is je inrichting. Alles zo samen brengen dat het helemaal is wat jij mooi en fijn vindt is een proces waar je meestal wel even over doet. Zeker wanneer je net verhuisd bent duurt het even voordat alles staat en goed is. Maar ook wanneer je al een tijdje ergens woont kan het voelen alsof er iets mist. Er zijn een paar manieren om dit op te lossen en ervoor te zorgen dat je binnen de kortste tijd eindelijk een plek hebt waar je volledig thuis bent en alles staat waar het moet staan!

Inspiratie zoeken

Eerst doe je er verstandig aan om op zoek te gaan naar inspiratie. Dit gaat je ontzettend helpen om de juiste keuzes te maken. Op het internet zijn veel manieren om verschillende soorten inrichtingen en stijlen te bekijken. Het leuke hiervan is, is dat je bij alle afbeeldingen zelf kan bepalen wat je wel of niet zou willen en dit vertalen naar je eigen unieke inrichting van de woonkamer. Op deze manier pas je de kennis van iemand anders toe op je eigen huis, waardoor de kans ook een stuk kleiner is dat je de plank misslaat. Je hebt immers al gezien hoe het bij een ander eruit ziet.

Planten

In je interieur is er op z’n minst één manier om de ruimte helemaal tot leven te brengen en dat zijn planten. Het groen geeft een hele warme en huiselijke sfeer. Waar men denkt dat dat veel tijd kost, is dat in realiteit eigenlijk helemaal niet zo. Er zijn zelfs een hoop planten die weinig tot geen onderhoud nodig hebben, er is voor ieder wat wils! Groene planten doen het eigenlijk het hele jaar goed, waardoor je zelfs in de winter een zomerse sfeer kan proeven in de kamer. Bij by decorum kun je ze bestellen om ze vervolgens bezorgd te krijgen: zo snel heb je een bloeiende kamer!

Kunst

En om het af te maken: kunst aan de muur is een manier om de puntjes op de i te zetten, het vertegenwoordigd immers echt jouw smaak en het is uniek.