Gebeten door een hond? Dit moet je doen!

Als jij bent wezen hardlopen of lopen met je hond, dan is dat natuurlijk erg leuk. Echter, wanneer je gebeten bent door een bange of een agressieve hond, dan is dat natuurlijk een stuk minder leuk. Een hondenbeet kan enorm veel pijn doen en ook is de kans aanwezig dat je hondsdolheid oploopt. Dit is dan wel alleen mogelijk als de hond zelf ook hondsdol was. Een hondenbeet kan zo hevig zijn dat je daardoor niet meer in staat bent om te werken omdat je letsel hebt opgelopen. Hierdoor kan jij je inkomsten verliezen en ook heb je een hoop onkosten gemaakt terwijl het niet jouw schuld is dat je gebeten bent door een hond. Je hebt in dit geval gewoon recht op een gepaste schadevergoeding. Wat jij precies moet doen als jij gebeten bent door een hond, vind je dan ook in dit handige artikel. 

 

Schakel de politie in 

Als een hond jou heeft gebeten en je hebt daar letsel aan overgehouden, dan is het belangrijk om de politie in te schakelen. Dit doen veel mensen niet en dat is natuurlijk ook begrijpelijk omdat er altijd een kans aanwezig is dat de hond ingeslapen wordt. Toch is dit de beste keuze die jij kan maken, want als de hond een andere hond bijt dan is de kans aanwezig dat deze hond komt te overlijden. Daarnaast is het voor agressieve honden beter om getraind te worden en als dat op geen enkele manier helpt, kan de hond alsnog ingeslapen worden. Door hier melding van te maken kun je ernstigere incidenten voorkomen. Het zou bijvoorbeeld verschrikkelijk zijn als een agressieve hond een jong kind bijt. Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren, ook als de hond niet zo groot is.

 

Letselschade advocaat inschakelen

Wanneer een hond jou heeft gebeten en je hebt daar letsel aan overgehouden, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een letselschade advocaat Lelystad in te schakelen. Een letselschade advocaat is namelijk een juridisch specialist op het gebied van letsels en kan ervoor zorgen dat jij een gepaste schadevergoeding krijgt. Dit is dan zeker niet alleen de huidige schade zoals het toebrengen van het letsel, maar ook de toekomstige schade omdat je wellicht nooit meer je hand kan gebruiken. Deze schade moet natuurlijk ook vergoed worden en daar kan alleen een letselschade advocaat Rotterdam bij helpen. Welk bedrag jij daadwerkelijk toegekend krijgt, is dan ook erg lastig in te schatten. Neem daarom altijd contact op met een letselschade advocaat.