Hou jij ruimte kan besparen in je huis

We kennen het volgens mij allemaal wel. Net verhuisd naar ons nieuwe stekkie, om er dan achter te komen dat het een stuk lastiger is om in te delen dan verwacht. Vooral als het je eerste appartement is kan het erg lastig zijn. Want hoe kan je nou alles wat je wilt in je huis hebben, maar ook nog wat ruimte over hebben om in te bewegen. Het is natuurlijk per persoon weer lastiger, want ik ken ook genoeg studenten die tevreden zijn met een enkele stoel en een bed. Maar als je het een beetje gezellig aan wilt kleden is het toch wel belangrijk dat je goed leert ruimte besparen. En daar ga ik mee proberen te helpen, zodat je straks alles in je huis kan hebben, en het er nog geordend uitziet ook!

Let op de kleine dingen

Veel mensen beseffen het niet, maar het zijn vaak ook de kleine dingetjes die uiteindelijk de meeste ruimte in beslag nemen. Omdat ze er zo klein uitzien, zal je al heel snel denken dat het geen nut heeft om dat even goed te ordenen, of op te ruimen. Maar daar heb je het dus helemaal mis! Juist deze kleine dingetjes kunnen een bijzonder groot verschil maken als je ze even aan de kant zet. Bijvoorbeeld kleine lampjes, beeldjes, of andere versieringen kan je zo plaatsen dat het geen ruimte in beslag neemt. Voorlichten kan je bijvoorbeeld inbouwspots nemen. Dat zit gewoon in je plafond, en neemt dus helemaal geen ruimte in, maar is wel ontzettend goed licht. Perfecte plaatsvervanger van die eindeloze voorraad lampen die je anders in je huis zou hebben!

Je bed neemt een hoop ruimte in beslag

Nou klinkt dat misschien alsof ik je nu ga vertellen dat je geen bed meer mag hebben, maar dat is uiteraard niet het geval. Toch is het wel echt zo, een bed neemt heel veel ruimte in beslag. Dus hoe kan je daar je voordeel uit halen? Met wat opbergruimte onder je bed! Je kan heel makkelijk een bed vinden, waar daaronder lades zitten die je kan gebruiken om daar alle overige troep in te bewaren zodat het niet door je huis slingert. Zo heb je overal een stuk meer ruimte om belangrijke dingen neer te zetten, en heb je alles wat je niet vaak gebruikt makkelijk onder je bed. Een erg belangrijke ruimtebesparend, en je merkt niet eens op dat het er is. Zo maak je het huis niet lelijker, maar wel een stuk meer opgeruimd!