Huis Kopen, Hoe Zit Dat

Als je het nog nooit hebt gedaan, dan droom je ervan. En als je het al een keer hebt gedaan, dan weet je hoe spannend het was. Jazeker, we hebben het over het kopen van je eigen huis. Met een beetje geluk ben je opgegroeid in een leuk huis met een liefhebbende familie, en heb je ooit weleens gedacht ‘dit wil ik later ook voor mijn gezin’. Iedereen die gaat werken begint vanaf dat moment dan ook de kriebels te krijgen: je verdient geld, je wilt het uitgeven. En op den duur zijn nieuwe kleding en computerspellen wel voorbij. Het is dan tijd om voor iets echt moois te sparen: je eigen huis.

Maar bij het kopen van een huis komt veel kijken. Er zijn regels, protocollen, bepaalde stappen die je moet nemen. Het kan enorm overweldigend zijn. Wij zijn hier om jou een beetje op weg te helpen en te informeren over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van je eigen huis. En zeker als het de eerste keer is, dan wil je graag goed voorbereid zijn.

Wat mag ik lenen

Gefeliciteerd, je hebt een baan en je verdient je eigen geld! Maar je hebt je huur, je eten en andere vaste lasten die je maandelijks moet betalen. Met een beetje geluk kan je elke maand 500 euro sparen, maar voordat je dan voldoende spaargeld hebt om een huis in een keer te kopen, ben je alweer jaren verder.

Gelukkig zijn er geldverstrekkers die jou wel geld willen lenen om een huis te kopen! Op basis van jouw maandelijkse inkomen durven zij jou namelijk een bepaald bedrag aan te bieden. Dus doe een check vooraf over hoeveel je kan lenen, dan weet je namelijk van te voren hoeveel je kan bieden op huizen – en of je in de juiste buurt aan het kijken bent.

Bij wie moet ik lenen

Uiteindelijk heb je op een huis geboden en heb je het winnende bod, en dan is het tijd om die lening daadwerkelijk af te sluiten. Je moet namelijk betalen! De hoogte van het bedrag is natuurlijk één, maar de andere kant van deze lening, is de rente die je erover moet gaan betalen. Op dit moment zijn rentes laag, maar je wilt natuurlijk de best mogelijke rente. De hypotheekrente vergelijken is dus een belangrijk onderdeel in het kiezen van jouw geldverstrekker. Want zo kom je uiteindelijk tot de beste deal voor jou!

Dat was het eerste onderdeel over een huis kopen. Volgende keer meer!

Geef een reactie