Een nieuwe auto, maar welke?

Ik zit al een paar maanden te twijfelen, maar ik weet het nu zeker. Ik wil ontzettend graag een nieuwe auto, maar zit nog even in de knoop met welke keuze ik moet maken. Graag deel ik met jullie mijn zoektocht naar een nieuwe auto, waar ik allemaal tegenaan loop, ga zo maar door. Misschien dat jullie er zelf iets in herkennen of iets kunnen onthouden zodat jouw zoektocht naar een nieuwe auto misschien makkelijker wordt in de toekomst. Ik hoop het voor je, want wat kan je hier veel over na denken!

Kopen of leasen

Een auto leasen is iets wat ik steeds vaker hoor. Vrienden van mij zijn er ontzettend over te spreken, maar ik betwijfel dat nogal. Als ik een auto ga leasen, ben ik een bang dat de auto nooit zal voelen als mijn eigendom. Aan de ene kant vind ik het een prettig idee dat als er iets mee gebeurt, de leasedealer er verantwoordelijk voor is. Maar aan de andere kant heb ik liever dat ik degene ben die verantwoordelijk is, dat ik de auto naar een maker breng en ik hem daarna weer zelf ophaal. Misschien heb ik iets in mijn hoofd zitten dat ik er dan voorzichtiger mee ben, ik weet het niet zo goed. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toch liever een auto wil kopen.

Merk en model

Ik ben niet per se een auto fanaat. Het maakt me in principe niet echt uit wat voor soort auto ik wil. Wel weet ik dat ik een Ford Fiesta ontzettend lekker vindt rijden en daarom ook iets in die trant wil aanschaffen. Ook Volvo blijft voor mij een favoriet, het liefst een Volvo v40 ocassion. Toch vind ik deze modellen nog iets aan de dure kant. Ik ben geen luxepoes, ik wil gewoon graag een compacte auto die lekker rijdt. Een Volvo v40 ocassion komt hier zeker voor in aanmerking, maar qua budget matcht hij weer iets minder bij mijn wens.

Proefritjes

Ik heb al veel gebruik gemaakt van proefritjes. Uiteindelijk struin ik vaak het internet af om te kijken wat ik wil, maar wil het product dan toch nog graag in het echt zien. En niet alleen zien, maar ook om er even in te rijden. Voor mij hebben de proefritjes echt geholpen om bepaalde auto’s af te strepen. Ook zijn er door de proefritjes soms wel eens een aantal auto’s op mijn lijstje gekomen. Op deze manier kan je goed vergelijken.