Huis verbouwen zonder vertraging: dat doe je zo

Hoe wij ons huis hebben laten verbouwen zonder enige vertraging op te lopen.  Je hebt waarschijnlijk op dit artikel geklikt omdat je een verbouwing op de planning hebt staan, of er aan zit te denken om deze te gaan inplannen. Iedereen weet dat een verbouwing, groot of klein, altijd anders verloopt dan je van te voren hebt ingeschat. Lees in deze blog hoe je dit zo veel mogelijk kunt inperken!

Tip 1: planning en organisatie op orde

Een efficiënte verbouwing begint altijd bij een goede planning. Denk hier van tevoren dus goed over na, en vind een systeem dat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld mappen maken waarin je afspraken en offertes en rekeningen kunt bijhouden. Dit scheelt een hoop tijd en gezeur, en maakt je verbouwing een stuk soepeler. Hou je ook aan deze planning, en bespreek het met de aannemer. Niets kost meer tijd in een verbouwing dan onderdelen die te laat worden besteld. Zorg er dus voor dat dit ruim op tijd binnen is, en dat je bij elke stap rekening houdt met de planning.

Tip 2: vertrouw op je werklieden

Kies een goede aannemer uit, en vertrouw diens oordeel. Sommige knopen moet je snel doorhakken, andere kun je beter overlaten aan de aannemer die er een expert in is. Zo heeft onze aannemer ons kunststof kozijnen aangeraden die beter isoleren dan de andere kozijnen die we in eerste instantie wilden. Hierdoor besparen wij nu enorm veel geld op stookkosten. Een goeie tip dus! Hetzelfde geldt voor onze schuifpui, we hadden een bepaald idee in ons hoofd hoe we dit wilden, wat afgeraden werd door de aannemer omdat het enorm onpraktisch was. Nu hebben wij een schuifpui die onderhoudsvrij is en dus enorm veel gedoe scheelt.

Tip 3: wees flexibel

Een verbouwing kost meer tijd en geld dan je van tevoren inschat. Dit is zo in eigenlijk alle gevallen. Probeer hier dus ook rekening mee te houden, dat scheelt je een hoop frustratie en maakt het hele proces wat makkelijker. Begin je aan de planning voor je verbouwing, reken er dan rustig een maand bij. En ga je een begroting maken? Reken er maar een derde van het begin bedrag bij, dan schrik je er niet van als het hele verhaal een stuk duurder uitvalt. Je kunt maar beter hoog inzetten, dan kan het alleen maar meevallen. Op deze manier ben je flexibel in de mogelijkheden en zal de verbouwing een stuk makkelijker verlopen.

Geef een reactie