Feestje in Eindhoven

Ik wilde na de lockdown ietsje lichter werd een klein feestje geven met intimi. Al dit warme weer maakte me rusteloos. Na wat rondvraag kon een vriend van me nabij Eindhoven het feestje op zijn erf houden. Super. Ik googelde snel naar “partytent huren eindhoven” en vond al snel een goede aanbieder. In de vroege ochtend van die zaterdag kwam ik al aan om te helpen om ze een echte aftrapper te geven van de post corona tijd.

Opzetten van de tent

De tent was razendsnel opgezet. Dat was verrassend want het was een joekel van 12 bij 10. Gelukkig was het een simpel kliksysteem. We hadden nog wat oude houten vlonders liggen waarmee we de vloer konden bedekken. Hij is binnenhuisarchitect, dus ik liet het dresseren van de tent over aan hem. Ik ge me al snel richten op de hapjes.

Warm en koud

Ik had kort nagedacht over een BBQ festijn, maar uiteindelijk besloot ik met de gegeven tijd een toch iet wat traditionelere aanpak te nemen. Om het warme weer te weerspiegelen in de maaltijd nam ik Mexico als thema. Eerst gooide ik wat karbonaadjes in de slowcooker. Voor een taco is een zacht varkensvleesje heerlijk. Ik speelde een beetje vals met het koken, want de dubbelgebakken bonen haalde ik als blik. Normaal zou ik het zelf doen, maar er was genoeg te doen. Daarna maakte ik als garnituur een simpele Salsa Verde van Jaimie Oliver. Deze is lekker fris en valt goed in de smaak. citroensap, uitjes, koriander en tomaat met een snufje pit is alles wat je nodig hebt. Als verassende twist had ik wat kool gehaald die ik fijn juliende en door een misodressing haalde. Ik vind miso zelf altijd zo een mooie zachte umami om andere umami te complementeren. Tenslotte was het tijd voor snacks. De eerste daarvan was heel simpel. Een aantal zakken nachochips, zuivelspread en chilisaus is alles wat je nodig hebt. Het is niet écht Mexicaans, maar zo voelt het wel en het is bijzonder lekker. Je dumpt de spread simpelweg in de bak, gooit er ene laag chilisaus over en legt de zak met chips ernaast. Grappig genoeg kan je deze dip tegenwoordig ook bij de Albert Heijn kopen onder de illustere naam Gooische Dip. Tenslotte maakte ik er nog ene pittige ananas salsa bij als losse snack, wat losse schijven watermeloen en een partij gebakken bloemkool kroontjes uit de oven. Heerlijk!