Je tuin opruimen en opbouwen

Hoe lekker is het als in de zomer lekker kan genieten van de zon in je eigen tuin. Even niet weg uit je eigen plekje en gewoon lekker kunnen relaxen met een boek of een muziekje op. Het is belangrijk om te kijken wat je allemaal nog moet doen om dat lekkere plekje te creëren. Vaak begin je logischerwijs met het opruimen van je tuin en zorg je ervoor dat je alles wat je niet meer nodig hebt of wat niet meer netjes/bruikbaar is weg gaat. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je jouw tuin kan opruimen en uiteindelijk kan opbouwen tot een tuin waarin je zelf heerlijk kan relaxen. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Het opruimen van je tuin   

Op opruimen van je tuin is vaak niet eens de grootste klus. Het uiteindelijk schoonmaken zal de meeste tijd in beslag nemen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de tegels, het schoonmaken van je tuinmeubelen en het bijknippen van planten en struiken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar ongedierte. Heb je last van een wespennest? Zoek dan in combinatie met jouw woonplaats hoe je dit het beste kan laten weghalen. Zoek bijvoorbeeld op wespennest verwijderen Haarlem of wespennest verwijderen Tilburg. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je geen last meer hebt van wespen en bescherm je jezelf tegen wespensteken.

Je tuin opnieuw inrichten

Het opnieuw inrichten van je tuin kan ontzettend veel voordelen met zich meebrengen. Je kan het zelfs zo laten lijken dat je in een totaal nieuwe tuin zit waardoor je er weer een aantal weken tegenaan kan. Het is belangrijk om goed na te denken en uit te tekenen wat je uiteindelijk van je tuin wilt gaan maken. Het is namelijk slim om vooraf een plan te maken voordat je zomaar begint. In dit plannetje (dit kan bijvoorbeeld gewoon een a4’tje zijn) zet je neer wat voor soort stijl tuin je wilt en wat voor soort elementen hierin terug moeten komen. Denk bijvoorbeeld aan soort planten, tegels en andere elementen zoals een vijvertje of een klimop. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en daarom is het slim en leuk om inspiratie op te doen via bijvoorbeeld Pinterest. Hierop zijn ontzettend veel verschillende plaatjes te vinden over hoe jij jouw tuin kan gaan inrichten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te kijken naar verschillende tuinstijlen en te zoeken op specifieke stijlen die je uiteindelijk zelf kan gebruiken.