LED- lights

We hebben er allemaal wel een keertje van gehoord: LED- lampen. Maar weet iedereen wat het is, wat het doet en de voordelen die het meebrengt? En dat er veel verschillende opties zijn om een kamer te verlichten door middel van LED licht, zoals panelen? Als je dat niet wist, lees dan snel verder!

Wat is het?

LED staat voor light emitting diode. Een diode is een elektronisch onderdeel dat stroom één richting op laat gaan. Bij de stroomdoorgang in de doorlaatrichting van LED wordt dus licht uitgestraald. LED- lampen zijn in veel verschillende kleuren en maten beschikbaar. Zo zijn er de bekende felle kleuren, maar LED- verlichting kan ook tweekleurig zijn. Het kan daarnaast ook in verschillende vormen komen: normale lampen, buizen en panelen. Noem het maar op en de vorm is te vinden in LED- verlichting. LED panelen en -buizen kunnen aan een plafond vast worden bevestigd of ingebouwd. Deze buizen en panelen kunnen ook weer in verschillende maten, zodat er voor elk gebouw wel goede LED- verlichting te vinden is. Een gangbare maat voor LED panelen is 60×60. Deze maat komt dan ook vrij veel voor, omdat dit het meest ideaal is voor systeemplafonds. Systeemplafonds zijn plafonds waar tussen verschillende lagen een vrij toegankelijke ruimte ligt.

LED- panelen hebben ingebouwde LED- chips. De chips zorgen voor een gelijkmatig verspreid licht. Daarnaast zorgen ze ook nog voor optimale energiebesparing.

Voordelen

Er zitten veel verschillende voordelen aan LED- panelen. Een groot voordeel is natuurlijk dat het ingebouwd in het plafond is. Dit ziet er netjes uit en neemt geen ruimte in. LED panelen, en vele andere LED- verlichting, kunnen worden bediend via een afstandsbediening, wandbediening of telefoon. Heel erg makkelijk te gebruiken dus! Vele panelen hebben ook de mogelijkheid om gedimd te kunnen worden. Hier is wel een dimbare driver voor nodig. Wel kunnen panelen geplaatst worden in vochtige ruimtes.

Zoals eerder al gezegd, hebben LED- panelen chips die zorgen voor gelijkmatig licht en voor optimale energiebesparing. Dit is natuurlijk een groot voordeel. LED- panelen kunnen op deze manier langer mee dat, bijvoorbeeld, LED- tubes. De tubes hebben iets minder tot geen energiebesparing. Ook wordt het licht in tubes minder goed verdeeld dan in de panelen. Alleen maar voordelen om LED- panelen te kopen dus!

LED- lichten worden vaak gebruikt, en zijn erg goed te gebruiken voor, hallen en gangen, trappenhuizen, wachtruimten, kantoor en in de gezondheidssector. Er zijn verschillende lichtsterktes die perfect zijn voor deze verschillende ruimten.