50 jaar verliefd

Bijzonder

Het is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen, maar er zijn steeds meer van onze ouders heel veel jaartjes getrouwd. In een tijd waar de scheidingskans 1 op 3 is (en volgens sommige sites zelfs 1 op 2) lijkt dat voor ons een onmogelijk haalbaar doel. Echter deden veel van onze ouders het toch. De sleutel tot succes is volgens mijn ouders accepteren dat een relatie hard werken is en niet zomaar opgeven omdat het even moeilijker wordt. Uiteindelijk komt het meestal namelijk weer goed en ben je blij dat je de moeite hebt gedaan om ervoor te vechten, zowel voor jezelf, als voor de ander, als voor het gezin. Mijn ouders tikken volgend jaar de 50 jaar aan. 50 jaar getrouwd! Ik vind het een prachtige score en daar hoort natuurlijk een geweldig cadeau bij. Maar wat geef je mensen die alles al lijken te hebben? Dat is een lastige vraag en daarom heb ik wat rondgevraagd bij andere mensen om te horen wat zij aan hun familie hebben gegeven op deze belangrijke dag. Ik heb voor jullie hiervan een lijstje gemaakt. Mogelijk was jij net op zoek naar cadeau’s voor een jubileum en heb je hier wat aan. En anders is het gewoon leuk om te lezen. Daar komen ze:

Tips

  • Een weekje weg met de (klein)kinderen. Zeker als je broers en of zussen hebt zijn de kosten goed te doen. Voor opa en oma is het hartstikke leuk om zo eens met het gezin weg te gaan, en ook voor jou zit er een winwin in: je hebt gratis oppas als je even samen weg wil. Opa en oma willen vast wel even met de kleintjes wat leuks gaan doen.
  • Bij een vriendin van mij ging deze belangrijke dag ongeveer samen met het pensioen van haar ouders. Dat betekent dat ze vooral heel veel samen thuis zouden gaan zitten, en mijn vriendin wou dat ze het dan in ieder geval wel heel leuk hadden. Daarom heeft zij haar ouders mooie tuinsets van tuinmeubelland gegeven,  één voor in de voortuin en één voor in de achtertuin. Samen oud worden was nog nooit zo leuk.
  • Een mooi diner op een plek waar ze altijd al hebben willen eten, maar mogelijk iets te duur was of het er simpelweg nooit van kwam. Ze hebben je vast hier wel eens over verteld, geef het ze cadeau!
  • Een surpriseparty met alle mensen die zij zelf echt heel leuk vinden. Een onvergetelijk jubileum wordt het op die manier!

Wat heb jij je ouders gegeven? Ik hoor het graag!