Milieupark overvol, hier is de oplossing

Juist nu, ten tijde van Corona, zijn we veel meer bezig met verbouwingen aan ons huis, tuin of andere onderdelen. We merken dat dit ook op zijn beurt er weer voor zorgt dat bouwmarkten een grote hotspot zijn deze dagen, alsook de milieuparken. In het nieuws zien we enorme rijen voor de bouwmarkten en milieuparken, omdat iedereen hetzelfde idee op dit moment heeft: we zitten veel thuis, hebben vaak tijd over, dus laten we de tuin en het huis maar eens even goed onder handen nemen.

Omgaan met afval

Vorige maand heb ik al eerder een artikel geschreven over het recyclen van je puinafval, maar ook juist nu is het goed om ons te realiseren dat alle soorten afval goed behandeld moeten worden. Het is alleen doodzonde om te zien dat men er nu zo veel tijd aan moet besteden om naar het milieupark te gaan. Daar aangekomen sta je vaak een uur in de rij, en ben je dus flink wat van je tijd aan het verdoen. Dit komt omdat ze slechts een x aantal mensen tegelijkertijd naar binnen laten. Bij mijn milieupark ging dat om maximaal 5 auto’s tegelijkertijd het park op. Daar waar dat normaal rond de 20 kan zijn op een druk moment, kan je je voorstellen dat het zorgt voor nogal een verstoring van het natuurlijke proces. Bovendien goed om te weten: als je naar het milieupark gaat, neem dan geen andere mensen mee. Ze laten slechts één volwassene toe per auto, en kinderen mogen eigenlijk ook niet. Ik heb een paar auto’s weggestuurd zien worden omdat ze met het hele gezin waren gekomen. Dat op zichzelf is natuurlijk al vrij belachelijk…

Container huren

Maar hoe ga je dan wel goed om met je afval? Mijn advies: huur een afvalcontainer. Een container huren is enorm gemakkelijk, en het bespaart je dus enorm veel tijd en benzine. Als je dat gaat omzetten naar geld, ben je uiteindelijk misschien wel zelfs goedkoper uit dan wanneer je helemaal naar het milieupark zou rijden.

Bovendien scheelt een container je ook veel in zorgen. Zo’n container kan namelijk gewoon bij jou voor de deur worden geplaatst. Ze zijn namelijk gemaakt om op een parkeerplaats te passen. Je hoeft dus niet ver te sjouwen met je afval, maar slechts even naar buiten brengen. De container wordt binnen 24 uur geleverd, en opgehaald wanneer jij dat weer aangeeft. Ik ben fan, en sla de volgende keer het milieupark dus gewoon over!