Nieuwe auto: hoe kies je die?

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Een mooi flitsend, modern model ter vervanging van je oude auto? Of een zuiniger, duurzamer model omdat je huidige auto eigenlijk echt te veel brandstof slurpt? Of wil je een grotere auto omdat je met een gezinsuitbreiding te maken krijgt? Wat de redenen ook zijn dat jij wil overstappen naar een andere auto, dit is een beslissing die veel mensen niet zomaar maken. Er komt van alles bij kijken wat je in overweging mee kunt nemen. Hoe kies je nou een goede, nieuwe auto? In deze blog zetten we een aantal punten voor je op een rij.

Waar wil je je auto voor gebruiken?

Denk als eerste goed na wat je met je nieuwe auto wilt doen. Gaat het om een auto die je vooral voor je werk wilt rijden? Dan heb je andere wensen dan als je een sportliefhebber bent die zijn/haar mountainbike mee wil kunnen nemen. Denk daarom goed na wat voor ritjes jij voor je ziet, en waar je auto dus aan moet voldoen. Maak een lijstje en creëer overzicht.  Zo voorkom je frustratie en teleurstelling achteraf.

Nieuw of tweedehands

Ga jij dan voor een nieuw model auto, voorzien van de nieuwste snufjes en technologische hoogstandjes? Wil jij een auto in dé kleur van het seizoen? De meest duurzame, vooroplopende auto wat betreft milieumaatregelen? Of ligt jouw prioriteit meer op prijs, en maakt het jou niet zo veel uit als je auto al iets ouder is? Dan is tweedehands ook een goede optie. Kijk wel goed om je heen waar je een goed onderhouden tweedehandsauto kan kopen. Het is ook zonde als je denkt te besparen en dan een auto koopt waar je vervolgens veel reparatie en onderhoudskosten aan kwijt bent. In sommige gevallen kan een tweedehandsauto duurder uitpakken dan een nieuwe.

Kopen of leasen?

Wil jij je auto kopen of leasen? Ook dit is zeker iets om goed over na te denken. Weet jij eigenlijk wel hoe beide opties voor jou zouden uitpakken? Het is verstandig om eens goed na te gaan welke optie voor jou het meest aantrekkelijk zou zijn. Kopen en leasen hebben namelijk allebei hun eigen voor- en nadelen. Kopen is een grote investering, maar dan is de auto wel echt van jou. Leasen is prettig omdat je per maand een bepaald bedrag betaald en vaak in nieuwe en goed onderhouden auto’s rijdt. Zeker als je ondernemer bent is leasen een aantrekkelijke optie. Kijk eens online naar websites voor mkb lease en ontdek wat dit voor jou zou kunnen betekenen.