PVC vloeren: de techniek achter de vloer

Je hoort tegenwoordig steeds vaker over pvc vloeren. Steeds meer mensen laten ze in hun huis aanleggen. Dat is ook logisch want er is een grote keus in patronen en kleuren en zo past deze vloer bij elk interieur. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die hun neus ophalen voor het feit dat pvc vloeren niet van echt hout zijn. Zij zweren bij de houten vloeren en willen alles wat zogenaamd nep is, niet in hun huis hebben. Dat is jammer want je ontzegt je zelf veel gemak en ook een prachtige vloer. De pvc vloeren van tegenwoordig zijn niet meer van de echte houten vloeren te onderscheiden. Ze bieden een uitstekende kwaliteit, maar dat niet alleen. Er zitten veel voordelen in deze vloeren. Voordelen die je echt zou moeten overwegen voordat je gaat verbouwen. Hier zetten we even alles op een rijtje.

PVC vloeren: wat is het?

Laten we allereerst eens gaan kijken wat en pvc vloer nu precies is. De vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, daar staat de afkorting pvc ook voor. Dit is een dun en heel makkelijk te bewerken materiaal. Het is bovendien goedkoop en dat merk je dus ook in de prijs. Dat polyvinylchloride kom je trouwens vaker tegen ter vervanging van beton en laminaat. Bijvoorbeeld in behang en buizen voor elektrische bedrading. Dit spul is echt heel sterk, stabiel en niet geheel onbelangrijk: geluiddempend. Polyvinylchloride biedt bovendien nog een paar andere voordelen die het als vloer heel geschikt maken. Zo is het bijvoorbeeld vochtbestendig en makkelijk schoon te houden. Daarom zie je deze vloeren vaak op plekken die intensief belopen worden zoals in bedrijfsgebouwen en scholen. En er is nog een groot voordeel aan deze vloeren: je kunt er een vloerverwarming onder leggen. Dat levert bij houten vloeren nogal eens problemen op.

Luxe uitstraling

Houten vloeren staan voor luxe en laten we eerlijk zijn, die zijn ook mooi. Maar de pvc vloeren doen daar echt niet meer voor onder. Ook daar wordt de uitstraling steeds luxer en mooier van. Het verschil is nauwelijks meer te zien. Tel dat op bij alle voordelen die zo’n vloer toch al heeft en de keuze lijkt makkelijk. Natuurlijk verschilt het echt per huishouden welke vloer past bij het interieur. De keuze is persoonlijk. Toch is het goed om deze vloeren te overwegen want je kunt jezelf er een groot plezier mee doen. De pvc vloeren hebben de toekomst dus wie weet past het ook bij jou.