Vakantie naar Engeland

Afgelopen zomer waren we met het gezin op vakantie in Engeland. Ik heb drie kinderen, een tweeling van elf jaar en de jongste is acht jaar oud. We hadden besloten om drie weken te gaan kamperen in Engeland. We hadden afgesproken met een ander gezin met drie kinderen. We zouden de eerste week los van elkaar reizen en dan de laatste twee weken samenkomen op een afgesproken camping. We vertrokken op zaterdag ochtend vroeg, we hadden besloten om met de boot naar Engeland te gaan. Dit hadden we bewust gedaan, het leek ons fijn om onze eigen auto en tent bij ons te hebben. En dit gaat niet zo gemakkelijk als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Toen we in de rij stonden voor de boot, zag mijn jongste dochter een hele rij paardenvrachtwagens. Ze hadden verschillende nummerborden. Sommige waren afkomstig uit Duitsland, België, Frankrijk en zelfs Nederland. Mijn kinderen gingen bij de vrachtwagens kijken, bij eentje stond de deur open en konden we de paarden zien staan. Ze waren nog een beetje te verlegen om te vragen of ze binnen mochten kijken. Toen zagen we dat onze rij auto’s in beweging kwam.

Boottocht

We stapten snel weer de auto in en reden de boot op. Nadat we onze auto op het autodek hadden geparkeerd gingen we naar onze kamer. We hadden namelijk een boot geboekt waar je ook op kon slapen. Hierdoor begon onze vakantie lekker rustig en was de reis niet vermoeiend. De volgende ochtend reden we weer van de boot af, op naar de eerste camping. Dit bleek een mooie camping te zijn met een beek langs de zijkant van de hele camping. Aangezien het warm was deze zomer, gingen ik en mijn vrouw de tent opzetten terwijl de kinderen in de beek aan het spelen waren. Die avond besloten we om lekker wat in het dorp te gaan eten. Toen we de auto hadden geparkeerd, riep onze zoon dat hij een leuke poster zag. Toen we van dichtbij keken zagen we dat er morgen een grote paardenrace zou zijn.

Paardenrace

De volgende dag gingen we naar het paarden evenement. Op de parkeerplaats zagen we de paardenvrachtwagen die we ook voor de boot hadden zien wachten in de rij naast ons. Het was een hele spannende race. De Nederlandse ruiters deden het heel erg goed. Uiteindelijk won een Engelse ruiter en werd een Nederlander tweede. Het was een hele leuke dag en mijn dochter, die zelf ook op paardrijden zit, straalde de hele dag met een glimlach van oor tot oor.