Goedkope zakelijke energie in 2020 met deze tips

zakelijke energie

Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn wanneer ze niet dol zouden zijn op besparen op de maandelijkse kosten, waaronder de kosten voor energie. Of je nu als particulier energie afneemt of wanneer je gebruik maakt van zakelijke energie; het is altijd prettig om enkele tientjes tot honderden euro’s te kunnen besparen op je energierekening. Gelukkig zijn er voldoende tips die je op kunt volgen om minder te betalen voor je (zakelijke) energie. Zet een kop thee of koffie, ga er even voor zitten en neem de tijd, want met onderstaande tips betaal jij nooit meer te veel voor de energierekening voor je bedrijf. Lees je mee?

Constant energie vergelijken voor beste aanbieding

De belangrijkste en misschien wel de meest gemakkelijke tip die je op kunt volgen voor de beste energiedeal is door aanbiedingen met elkaar te blijven vergelijken. Misschien ben je hartstikke tevreden met je huidige zakelijke energiecontract en heb je het idee dat je helemaal niet te veel betaalt voor je energie. Zelfs in dat geval is het aan te raden om wanneer je contract bijna afgelopen is toch te blijven vergelijken om op die manier de beste deal te vinden. De kans is namelijk heel groot dat je ergens anders minder geld hoeft te betalen voor jouw energiepakket. Dat komt omdat je energie vrijwel altijd volgens een aanbiedingstarief afneemt. Op Minder.nl kun je met behulp van een energievergelijker binnen no time vinden wat de beste deal is voor jouw energieverbruik.

Let op opzegtermijn en einddatum van contract

Daarnaast is het goed om te weten dat je moet letten op de opzegtermijn en de einddatum van je huidige energiecontract. Wanneer je namelijk niets doet, wordt het energiecontract zonder enig overleg verlengd. Dit gebeurt vrijwel altijd tegen hoge verlengingstarieven waarbij je veel meer geld moet betalen dan wanneer je ergens anders een nieuwe deal sluit. Zorg er daarom altijd voor dat je vóór de einddatum een nieuw energiecontract hebt afgesloten. Let er hierbij echter wel op dat je dit doet binnen de opzegtermijn. Doe je dat namelijk te vroeg dan moet je een opzegboete betalen bij je huidige aanbieder. De energieleverancier heeft namelijk op het moment van het afsluiten van jullie contract energie ingekocht. Daar moet jij als verbruiker gewoon nog voor betalen. Kortom: check de data rondom je energiecontract zorgvuldig om zo de goedkoopste aanbieding te krijgen.

Minder energie verbruiken is minder betalen

Last but not least: verbruik minder energie binnen je bedrijf om zo ook minder per maand te hoeven betalen voor je energierekening. Anno 2020 is besparen en duurzaamheid een hot item op de agenda. De verwarming kan bijvoorbeeld op veel plekken wel een graadje minder en bepaalde apparaten die veel energie verbruiken, kunnen misschien best vervangen worden. Wil je serieus aan de slag gaan met het verbruik van energie binnen je bedrijf? Maak in dat geval een energieplan waarbij je precies weet wat je waar nodig hebt en wat je in welke ruimte verbruikt en dus moet betalen. Op die manier bespaar je flink op de kosten en ben je als bedrijf groener bezig. Klanten kiezen sneller voor een duurzaam bedrijf dan voor een bedrijf dat niet bezig is met het vergroenen van de bedrijfsvoering. Win-win situatie dus.