Verschillende soorten advocaten die jou kunnen helpen

Om advocaat te worden zul je een studie moeten volgen op het HBO of WO. Wanneer je dit doet, zul jij je gedurende een aantal jaar bezig houden met het leren van alle wetten en regels omtrent het rechtssysteem in Nederland. Na de eerste paar jaar, zul jij je steeds meer gaan verdiepen in een bepaalde kant van het systeem. Je zult dan ook merken dat je, wanneer je op zoek gaat naar een advocaat, veel advocaten zult zien die gespecialiseerd zijn in één onderdeel. In deze tekst kun je meer informatie vinden over wat voor advocaten er nou eigenlijk zijn. 

 

Letselschade advocaten

Er zijn meerdere soorten advocaten die erg populair zijn. Hierbij kun je denken aan een strafrecht advocaat of een familierecht advocaat. Ook horen letselschade advocaten hierbij in het rijtje. Wanneer jij schade oploopt waar je langdurig last van hebt, is de kans aanwezig dat jij bijgestaan moet worden door een advocaat. Was deze schade niet vanwege je eigen schuld? Dan is het belangrijk dat jij hier een schadevergoeding voor ontvangt. De kans is groot dat je deze vergoeding niet zomaar krijgt en daarom kiezen veel mensen ervoor om naar een letselschade bureau te gaan. Je hebt een letselschade advocaat Eindhoven en je hebt er ook een hoop in andere grote steden in Nederland. Door informatie te verzamelen omtrent het ongeluk, kun jij ervoor zorgen dat je een passende vergoeding krijgt voor in jouw situatie.

 

Een pro deo advocaat

Het is erg handig om te weten wat een pro deo advocaat is. In Nederland is er besloten dat het niet eerlijk is voor mensen die weinig verdienen, dat het zo duur is om een advocaat in te huren. Daarom is er een systeem ontwikkeld waarin de overheid advocaten aanwijst om bepaalde mensen te helpen. Je kunt hier alleen voor in aanmerking komen als je onder een bepaald bedrag verdient per maand. Er wordt hierbij gekeken naar de inkomsten gedurende de afgelopen twee jaar. Wanneer jij in aanmerking komt voor een pro deo advocaat, zul jij een bepaald bedrag moeten betalen, dat gebaseerd wordt op de inkomsten die je hebt. De rest van de kosten zal vergoed worden door de overheid. Op deze manier heeft iedereen een kans in een rechtszaal om de juiste vertegenwoordiging te krijgen. Als je een pro deo advocaat wilt, kun je zelf een advocatenbureau benaderen, maar je kunt ook naar de staat toe gaan om te vragen er één voor je uit te kiezen.