Waar moet je op letten bij het uitkiezen van zakelijke energie?

Iedere ondernemer met een eigen kantoorpand is verantwoordelijk voor het afnemen van een zakelijk energiecontract. Het is immers wel zo prettig om elektriciteit te kunnen gebruiken en om, met name in de winter, lekker warm binnen te zitten. Wanneer je net bent begonnen als ondernemer is de kans groot dat je (nog) niet precies waar je allemaal op moet letten bij het uitkiezen van een passend contract voor zakelijke energie. Het enige wat je misschien weet, is dat je in ieder geval niet te veel wilt betalen voor het energiecontract voor je bedrijf. Er zijn nog enkele andere voorwaarden waar je op kunt letten bij het uitkiezen van zakelijke energie. Om de beste energiedeal te scoren en te behouden, raden we daarom iedere ondernemer aan om even verder te lezen. Hieronder lees je namelijk diverse tips voor het uitkiezen van een scherpe energiedeal en waar je op moet letten.

Ga je voor groene of grijze zakelijke energie?

Anno 2020 is dit een hele logische vraag bij het kiezen van je energiecontract: kies je voor een groen energiecontract of ga je nog voor een contract met grijze energie? Er is nog steeds een grote groep die voor de traditionele vorm van stroom gaat; grijze stroom. Zij denken vaak dat grijze zakelijke energie goedkoper is dan groene stroom. Vandaag de dag is groene energie echter allang niet meer zo duur als enkele jaren geleden. Dit is al helemaal niet het geval wanneer je het geld hebt om te investeren in zakelijke zonnepanelen. Met zonnepanelen profiteer je uiteindelijk namelijk van gratis energie, terwijl je je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Ook zijn er voor ondernemers die hun bedrijf op deze manier vergroenen diverse subsidies en/of vergoedingen beschikbaar. Hierdoor wordt groene energie nóg voordeliger. Maak dus voor jezelf de keuze of je voor een duurzame toekomst wilt gaan of dat je alsnog voor grijze energie kiest.

Zakelijk energiecontract met flexibel of vast tarief

Daarnaast moet je de keuze maken tussen een energiecontract met een flexibel of met een vast energietarief. Flexibele energietarieven zijn populair onder ondernemers, hoewel het grootste deel alsnog voor een vast tarief gaat. Het grote verschil tussen beide soorten contracten is dat je bij een vast energietarief vooraf weet waar je aan toe bent wat betreft energiekosten. Contracten met een flexibel energietarief wijzigen nogal eens van tarief. Hierbij weet je 24 uur van tevoren wat de kosten per uur gaan zijn, zodat je je energieverbruik daarop kan aanpassen. Uiteindelijk kun je met een flexibel energietarief dus goedkoper uit zijn. Je moet er echter wel rekening mee houden dat zo’n energiecontract meer tijd kost. Daarnaast is de energieprijs niet altijd lager dan bij een vast tarief. Daarom kiezen de meeste ondernemers alsnog voor de veilige weg met een energiecontract met vast energietarief.

Ga altijd aan de slag met een energievergelijker

Tot slot is het aan te raden om altijd op zoek te gaan naar een goede energiedeal met behulp van een zakelijke energievergelijker. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: zo’n energievergelijker gaat op basis van jouw wensen op zoek naar de meest passende deals. Hier hoef je zelf niet zoveel voor te doen – behalve te weten wat je wilt en wat je jaarlijkse verbruik is. Je weet dus binnen no time welke aanbiedingen op het gebied van zakelijke energie voor jou aantrekkelijk zijn. Op Energie-Zakelijk.nl vind je een zakelijke energievergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Zorg ervoor dat je ieder jaar (of in ieder geval na ieder energiecontract) opnieuw op zoek gaat met een vergelijker. Op die manier scoor je iedere keer weer de beste deals voor scherpe prijzen. Blijven hangen bij een energieleverancier wanneer je energiecontract afloopt, is in ieder geval nooit aan te raden. Overstappen is altijd goedkoper!

Geef een reactie