Ik heb last van mijn rug, wat doe ik eraan?

Ik loop al maanden te kampen met pijn in mijn rug, maar wat doe ik eraan? Er zijn verschillende medische geneeswijze die rugklachten behandelen. Tot nu toe heeft nog niks bij mij geholpen en daarom ga ik iets nieuws proberen, namelijk Chiropractie. Ik hoor er goede verhalen over en het is een pijnloze geneeswijze. Ook erg handig voor mensen met een lage pijngrens.

Wat is Chiropractie?

Chiropractie is een geneeswijze die door middel van een gedoseerde, mechanische impuls communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom gaat opheffen, waardoor problemen van het bewegingsapparaat het zenuwstelsel en de gezondheid verbeteren. Ik ben op zoek gegaan naar een chiropractor bij fysio Hilversum. Dit is dicht bij mijn huis. Ik heb meteen een afspraak gemaakt.
Zo zijn er nog 65.000 chiropractors wereldwijd. Dit maakt chiropractie de derde grootste geneeswijze ter wereld.

Wat doet een chiropractor eigenlijk?

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van impulsen op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Er wordt eerst een uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek gedaan waarbij er gemiddeld 35 tests worden gedaan. Nadien zal de chiropractor de wervelkolom grondig aftasten om blokkades, de zgn. subluxaties, te lokaliseren.

Chiropraxie

In de geschiedenis vindt men bij vele volken behandelingswijzen die betrekking hebben op de wervelkolom. Door veranderde inzichten binnen de neurologie in de tweede helft van de 19e eeuw ontstond bij artsen meer belangstelling voor de resultaten van deze manuele handelingen. Anno 2005 is chiropraxie een van de meest toegepaste vorm van manuele therapie die in zo’n 40 nationale jurisdicties wettelijk gereguleerd wordt. Het is een bewuste keuze van de beroepsgroep om niet met andere typen gezondheidszorgen te integreren. Tot op heden is deze wijze niet erkend dor de overheid.

Mijn ervaring

Ik ga naar een chiropractor om van mijn pijn af te komen. Elk teken van pijn of last is een eden om naar een chiropractor te gaan. Mijn lichaam stuurt genoeg signalen om aan te geven dat er iets niet goed zit. We zijn samen op zoek gegaan naar de mogelijke oorzaken van mijn probleem. De eerste afspraak was voor mij gelijk raak. Hij heeft uitgebreide kennis van het lichaam, waardoor de beknelde wervel meteen duidelijk was. Het is een veilige manier van geneeswijze. Hij heeft mijn rug op een professionele wijze gekraakt. Het kraken wordt veroorzaakt door een vacuümfenomeen tussen de gewrichtsvlakken, vergelijkbaar met het ontkurken van een champagnefles. Het proces van vacuümfenomeen was voor mijn geheel pijnloos en onschuldig.