Tips bij het organiseren van een evenement

Je eigen evenement organiseren. Het is niet zomaar iets en brengt veel stress met zich mee. Uiteraard heb je hier zelf voor gekozen en is het ook hartstikke leuk. Het organiseren van een evenement kan van alles zijn. Denk aan een beurs, een festival, een bijeenkomst, ga zo maar door. Er zijn natuurlijk een aantal dingen die op een rijtje moeten worden gezet voordat je evenement plaats kan gaan vinden. Wij geven je graag wat tips bij het organiseren van je eigen evenement en hoe je dit kunt gaan promoten. Wellicht helpt dit jou bij het organiseren van je eigen evenement en ga je hier met een gerust en voorbereid gevoel in!

Ervaring

Heb je al eens eerder een evenement georganiseerd? Dan is het uiteraard makkelijker dit weer te doen. Je weet wat er allemaal moet gebeuren, wat er wel of wat er niet werkte. Als je hier totaal geen ervaring mee hebt, is het allemaal wat spannender omdat het nieuw is. Daarom is het altijd goed om eens rond te vragen in je omgeving naar ervaringen van mensen die wel eens een evenement hebben georganiseerd. Zo kun je vragen wat er voor hun goed werkte. Dit scheelt al een hoop met de stress die je hebt.

Onderzoek

Als je in je omgeving hebt rondgevraagd wie er ervaring hebben, is het toch echt tijd om zelf aan de slag te gaan. Maak een lijstje met wat er allemaal moet gebeuren. Denk aan vergunningen, locatie, inkopen, gastenlijst, ga zo maar door. Er zijn een aantal dingen verplicht die je moet regelen bij een evenement en dat mag je niet vergeten. Daarom is het zo belangrijk dat je een lijstje maakt zodat je deze kunt afstrepen. Op deze manier vergeet je geen belangrijke dingen en weet je zeker dat je compleet bent wanneer het evenement begint.

Promotie

Als je meer inzicht hebt op wat er moet gebeuren om het evenement vorm te gaan geven, is het tijd om te gaan promoten. Als je een kleinschalig evenement organiseerd met een hechte groep, is promotie niet nodig. Wanneer je een commercieel evenement organiseerd is dit een ander verhaal. Promotie kan op verschillende manieren. Badges is hier een voorbeeld van. Het doel van badges is je evenement verspreiden voor middel van dat mensen je evenement op zich dragen. Als het evenement plaats gaat vinden, kunnen de badges nog steeds ingeschakeld worden. Mensen die werken op je evenement kunnen badges dragen waardoor mensen kunnen zien waar ze bij wie terecht kunnen.