Werk via een uitzendbureau

Werken via een uitzendbureau

Vandaag gaat mijn blog over het werken via een uitzendbureau. Zelf heb ik weinig ervaring met het werken via een uitzendbureau maar ben wel altijd benieuwd geweest hoe het nou in zijn werk gaat en wat dan de voordelen en nadelen zijn. Ik ben online gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

 

Uitzendbureau

Een uitzendbureau is een intermediair bedrijf dat bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoeken en bedrijven die (tijdelijk) mensen nodig hebben. Het uitzendbureau krijgt van de opdrachtgever de eisen door waar aan het toekomstige personeel moet voldoen, dan is het aan het uitzendbureau de taak om het geschrikte personeel te vinden. Vanuit hun database gaan zij opzoek naar het juiste personeel en als ze die niet hebben dan wordt er een advertentie online gezet, zodat de geschrikte kandidaat zich alsnog kan aanmelden. Bij een uitzendbureau sta je als werkzoekende ingeschreven en staan bedrijven ingeschreven die een (tijdelijke) werknemer nodig hebben. Uitzendbureau Amsterdam Binck is een van de vele uitzendbureaus in Amsterdam die persoonlijk en betrouwbaar opzoek gaat naar de geschrikte kandidaat voor bedrijven in de Randstad. Werken voor een uitzendbureau heeft veel voordelen maar ook zijn er nadelen hier de voor- en nadelen op een rij:

 

De voordelen

Vroeger ging je naar een uitzendbureau en vroeg je daar of er geschrikte vacatures zijn, dat gaat tegenwoordig anders. Het uitzendbureau zet alle vacatures online waarop jij kan reageren. Als jij je hebt ingeschreven dan kan het uitzendbureau je in de mailinglijst zetten. Via deze mailinglijst laat het uitzendbureau weten als er vacatures zijn die geschrikt zijn voor jou. Dit zorgt ervoor dat het sneller en gemakkelijker is om werk te vinden. Ook kan het uitzendbureau ondersteund zijn bij het maken van een goede cv en motivatiebrief, dit is erg prettig omdat je zo een juiste baan kan vinden. Het prettige is dat een uitzendbureau je goed kan begeleiden en ondersteunen.

 

De nadelen

Een nadeel van werken via een uitzendbureau of beter gezegd het solliciteren via een uitzendbureau heeft één groot nadeel en dat is dat het uitzendbureau bewust niet de werkgever vermeld. Ze geven een algemene beschrijving van het bedrijf maar vermelden niet de naam. Dit zorgt ervoor dat jij als sollicitant je niet voorledig kan inlezen wat bijvoorbeeld de bedrijfscultuur is. Dit kan ervoor zorgen dat je niet helemaal goed voorbereid bent op een sollicitatiegesprek. Ook zet het uitzendbureau hoog in omdat zij veel aanmelding krijgen op één vacatuur dus vraag altijd goed na wat het opleidingsniveau is en of je eventueel met jou papieren toch kan solliciteren.