Werken als fotograaf in 2020

Fotografie is in de afgelopen tien jaar ontzettend verandert. Met de komst van platforms zoals Instagram lijkt het wel alsof iedereen tegenwoordig fotograaf is. Daarnaast hebben we tegenwoordig ook allemaal smartphones die De vraag is dan ook wat de toekomst is voor fotografie als beroep. Wanneer je als fotograaf aan het werk wilt gaan kan het erg demotiverend zijn als je het gevoel krijgt dat iedereen mooie foto’s plaatst op sociale media. Je zult dan misschien denken dat er geen geld meer zit in het beroep. Maar wij geloven dat het nog wel degelijk mogelijk is om een carrière te beginnen als fotograaf zelfs in 2020. We bespreken in dit artikel dan ook een aantal tips om dit te doen.

Benodigdheden

Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden qua camera’s om uit te kiezen. Wanneer je als fotograaf wilt gaan werken is het een goed idee om te beginnen met een DSLR-spiegelreflex camera. Deze camera’s zijn uitstekend en je kunt in de loop van je carrière de lensen die je hebt uitbreiden. Daarnaast heb je natuurlijk ook een goede laptop of computer met monitor nodig om je foto’s te editen. De software die je nodig hebt zijn lightroom en photoshop. Met deze softwareprogramma’s kun je foto’s een stuk mooier maken.

Wat voor fotograaf

Er zijn natuurlijk verschillende soorten fotografie die je kunt doen als fotograaf. Wanneer je van fotografie je carrière wilt maken is het belangrijk om een soort fotografie te gaan doen dat goed betaald. We bespreken een paar van de best betalende soorten fotografie. Over het algemeen zijn er een paar situaties in het leven van mensen waar ze bereid zijn goed te betalen voor fotografie. Een voorbeeld hiervan zijn bruiloften. Mensen willen deze bijzondere dag natuurlijk op een goede manier vastleggen met mooie foto’s en zijn daarom bereid daarvoor te betalen. Als bruiloftsfotograaf kun je dus goed verdienen.

Daarnaast is het ook goed betalend om fotografie te doen voor bedrijven. Bedrijven die bijvoorbeeld evenementen of festivals organiseren zijn altijd op zoek naar goede fotografen om promotiemateriaal te fotograferen. Tijdens festivalseizoen kun je dus goed verdienen als fotograaf. De best betalende fotografie om te doen is modefotografie. Maar deze vorm van fotografie is ontzettend competitief. Je zult in modefotografie in het begin niet zoveel verdienen maar als je de juiste connecties legt dan kun je plotseling ontzettend veel verdienen. Werken als modefotograaf is een lange weg maar je kunt er erg succesvol in worden.