Grote Maten BH: zorg voor comfort

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb een hekel aan het kopen van een BH. Dat komt omdat ik nooit weet waar ik op moet letten en ik vind het een heel gedoe. Een grote maten BH kopen is echt geen sinecure. Juist als je wat grotere borsten hebt, is steun enorm belangrijk. Rugklachten en nekklachten komen veel voor bij vrouwen die een grotere cupmaat hebben. Sommige vrouwen moeten soms zelfs een verkleinende borstoperatie ondergaan omdat het gewicht letterlijk niet te dragen is. De BH is dus echt een belangrijk kledingstuk. Maar los van het feit dat een BH praktisch is, we zijn met z’n allen ook nog eens heel ijdel dus hij moet er ook nog leuk uitzien. Dat maakt de aankoop van een grote maten BH dus echt een hele opgave, tenminste dat vind ik wel. Hoe weet ik nu welke bij mij past?

Grote maten BH: hier let je op

Het is handig als je weet waar je op moet letten dus houd dit lijstje bij je als je, al of niet online, gaat shoppen. De eerste tip: je moet hem echt altijd passen. Niet altijd leuk, maar dat is echt de enige manier om erachter te komen of deze grote maten BH geschikt voor jou is. Je cupmaat is niet zo stabiel als je wellicht denkt. Het schijnt dat wij vrouwen zo’n zes keer in ons leven van cupmaat veranderen. Een zwangerschap, afvallen, sporten, het beïnvloedt je cupmaat allemaal. Dat geldt ook voor je menstruatie. Je houdt dan meer vocht vast. Koop in deze periodes geen BH. Let op je omvangmaat die achter de cupmaat staat. Je kunt altijd beter een omvangmaat nemen die iets kleiner is dan je eigenlijke maat omdat de stof vaak uitrekt. Pas de BH altijd op het ruimste standje van de drie sluitingen die hij meestal heeft. Als de stof dan uitrekt kun je de andere sluitingen nog gebruiken.

En hij moet leuk zijn

Heb je bovenstaande tips allemaal in je achterhoofd dan komen we bij het volgende punt: uitstraling. Want ja, die BH moet wel leuk zijn. We moeten er ons ook zeker en mooi in voelen. Ieder heeft daarin zijn eigen smaak, maar verlies het praktische daarbij niet uit het oog. Tenslotte wil je je lichaam goed gezond houden en ondersteuning van een goede grote maten BH is daarvoor essentieel. Gelukkig is de keuze tegenwoordig zeer groot dus duik achter je computer en kies een goede en leuke BH uit!