Welke schoenen moet ik aan met kerst?

Dat is natuurlijk een hele goede vraag. Toch zal iedereen deze vraag voor zichzelf moeten beantwoorden. Zelf heb ik een soort schoenen tik ontwikkeld met kerst. Ik wil eigenlijk voor elke kerst een nieuw paar nette schoenen kopen. Het is inmiddels een soort traditie geworden waar ik niet meer van af wil. 

Dit jaar?

Omdat ik dus meestal al heel vroeg begin met het zoeken naar de juiste schoenen, heb ik ze ook vaak al ruim op tijd in mijn kast staan. Dit jaar heb ik gekozen voor een mooie en elegante schoen van het merk Ara. Zelf was ik nog niet zo bekend met die merk maar mijn zus raadde mij aan eens een kijkje te nemen en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Om een volledige review te kunnen geven moet ik echter nog even wachten. Ik heb namelijk zelf de regel opgesteld dat ik ze alleen af en toe in huis aan mag om ze een beetje in te lopen maar verder niet. Dan beleef je naar mijn idee het echte nieuwe schoenen gevoel het aller beste.

Andere tradities

Naast alle gangbare tradities met kerst en oud & nieuw weet ik dat er ook veel mensen zijn met een veel persoonlijker traditie zoals die van mij hierboven. Misschien vindt je het een beetje gek of een beetje raar maar ik weet dat heel veel mensen van dit soort tradities hebben. Sommige mensen kopen bijvoorbeeld elk jaar een nieuwe kerstbal voor in de boom. Zelf heb ik vrienden die elk jaar rond kerst een nieuwe outfit voor het sporten uitzoeken. Zo breiden ze op een leuke en een beetje ludieke manier elk jaar hun garderobe uit.

Welke schoenen?

Het lijkt me handig toch nog even terug te keren naar het onderwerp gezien de titel van deze blog. Zoals ik al eerder zei moet je vooral zelf bepalen wat je aan wilt trekken. Het hangt natuurlijk ook van de setting en stijl van de bijeenkomst af. Is het thema gala, dan kan je natuurlijk niet gewoon op je sneakers aan komen zetten. Als je je alleen daarop comfortabel voelt, zoek dan iets wat een iets chiquere uitstraling heeft maar wel bij je past. Er is altijd wel iets leuks te vinden. Zorg er ook voor dat je schoenen een beetje bij de rest van je outfit passen. Dat maakt het geheel nog leuker om naar te kijken!

Want hoe gaat het gezegde ook alweer? Wie de schoent past, trekke hem aan!